Disfunct 

Ok, ok, e timpul pentru o mică confesiune. Sunt disfunct, sper să mă înțelegi. Mi-a luat ceva timp până să ajung la concluzia asta, mi-a luat ceva până să îmi dau seama ce se întâmplă cu mine, de unde tot am acele stări volatile, acele momente când nu am chef de nimeni și nimic. 

Sunt disfunct și gata. Nu-s prea rușinat de situația în cauză, poate chiar ar trebui, dar nu-s deloc. 

Într-o primă instanță am crezut că o iau razna, dar după trecerea timpului și multiple încercări a de mă “repara” am priceput într-un final ideea. E bine să mă accept așa cum sunt, chiar dacă înseamnă să fiu destul de retras din viața banală. 

Recunosc, nu am mulți prieteni, dar cunosc oameni cu sutele. Crede-mă, e o diferență uriașă între a cunoaște oameni și a avea prieteni. 

Ca să conturez puțin ideea asta de “disfunct” pe care o am în minte voi spune astfel:

Nu sunt cea mai bună companie din lume, poate sunt super ok când am o stare bună, dar nu prea agreez ca oamenii să stea prea mult în jurul meu. 

Presupun că sunt bun la dat sfaturi, oamenii mi le cer mereu, dar de ce nu mi le pot aplica pentru mine, nu am o explicație momentan. Asta e, am zis-o, sunt praf în a mă menaja pe plan personal. 

Nu pot să suport când oamenii nu mă respectă pe mine sau munca mea, am un ego extrem care trebuie hrănit cât de mult posibil. 

Sunt egoist! Puțin spus! Nu mă înțelege greșit, îmi place maxim să ajut oamenii, dar când vine vorba despre “treburile” mele, gata, îmi pare rău, dar timpul meu e prețios. 

Ideea centrală pe care încerc eu să o expun aici este că vreau să te încurajez să te conștientizezi pe tine ca și individ. Nu scriu pentru a mă prezenta. Nu am scris acest articol ca să îți spun cat de grozav sunt eu.  Vreau să îți spun că e bine să îți știi toate defectele și e bine să te cunoști pe tine cu toată gama de trăsături. 

Știu că n-ai chef, dar când vrei, ia o foaie și-un pix și începe a scrie despre tine. Acel “tine” pe care doar tu îl cunoaști și cu care împărtășești secrete. Nu e necesar să arăți nimănui ceea ce ai scris, păstrează doar pentru lectura proprie. Un lucru ar fi indicat, reflectă asupra a ceea ce a scris, poate poți deveni mai bun decât ești deja, dar oricum ar fi, orice caracteristică pe care o ai e a ta și te definește, fii mândru și egoist, dar doar înspre bine. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s