Nu suntem egali, dar te respect!

Ce-i cu atâta superioritate, fratele meu? Coboară-ți nasul și vezi pe unde calci. 

Era fraza aia cu “toți suntem egali”, iar eu o vreau la discuție. Nu, nu suntem egali, dar asta nu înseamnă sub nicio formă că nu te respect. Nu avem cum să fim egali, nu putem fi încadrați în aceeași categorie, suntem diferiți, așa-s oamenii, diversificați.

Nu suntem egali, dar asta nu mă face pe mine sau pe tine superior sau în cel mai absurd caz, inferior. Respectă! 

Salută! Răspunde la salut! Mă gândesc la acel moment aiurea când salut pe cineva, iar privirea de dispreț mi se atribuie. Nu se întâmplă nimic când spui un “bună!” înapoi. Ăăă, ba da, de fapt se întâmplă. Arăți că ai cei 7 ani de acasă petrecuți cu folos. 

Spune un amărât “mulțumesc” când ți se oferă ceva anume. Nu e rușinos să primești ajutor, din contră, arată că ești un simplu om căruia din când în când îi mai trebuie câte un mic imbold. Iar dacă ai și poți, oferă la rândul tău ajutor, cât de mic ar fi, contează. 

Nu mai critica! Nu știi de ce un om face ce face sau are anumite bunuri sau trăiește după un anumit stil de viață, diferit. E ușor să tragi concluzii din exterior, am tras și eu, dar mi-am dat o palmă și mi-am zis că așa cum vorbesc eu despre alții, sunt și eu la rândul meu subiect de discuție (și bănuiesc că e ramificat bine).

Nu-i rău dacă ești deschis la minte. Nu mai sta încuiat în propriile gânduri, acceptă și ideile celorlalți. Recunosc că am fost și eu destul de “încuiat” și încă sunt, dar cum mai multe minți sunt mai bune decât una, e super să poți “fura” idei de la alți indivizi, poate modul în care o aplici tu e mai bun decât modul în care ar fi făcut-o creierul de drept. 

Am derivat mult de la subiect, dar trebuia să fac referință la ceva și din nou “nu suntem egali”, dar în asta constă frumusețea legăturilor interumane, cumulul de diferențe care ne aduce aproape, e ca și “+” cu “-“. 

E cam banal ce-am pălăvrăgit și ca să închei tot pe banalitate zic: “Respectă și vei fi respectat!”( Chiar dacă nu de ceilalți, dar cel mai important, de tine). 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s