Cum să mă placă toată lumea?

Măi, e greu să fii plăcut de toată lumea, chiar imposibil. Adică efortul pe care trebuie să îl depui pentru ca toți să te agreeze e imens, așa că majoritatea o lasă baltă și nu le mai pasă de relatiile sociale în masă, ci se rezumă la a fi drăguț/ă cu un cerc restrâns și cam asta e.
Ca să nu mai bat apa în piuă, iți zic pe scurt că mai sus e descrierea vechiului eu, dar am concluzionat, mult prea târziu, că toate ”fițele” pe care le aveam nu au dus la nimic altceva decât antipatie din exterior și o totală neintegrare în grupuri. Sună cunoscut? Dacă nu, pune-ți puțin mintea la încercare și verifică dacă vreo dată ai fost gelos/ă pe cineva care mereu ieșea în evidență într-un grup. De ce oare? Eu de ce nu pot fi la fel ca acea persoană?
Răspunsurile la întrebările de mai sus vor fi diferite pentru oricine, important e să ți le răspunzi ție, nu mie, eu doar făceam conversație.
O să răspund și eu la întrebarea a doua. De ce nu am putut fi și eu la fel ca acea persoană populară și extrovertită? Păi de ce, omule? Că nu am vrut, eram prea plin de sine ca să mă ”cobor” la nivelul tuturor să fac conversație, că vezi domnule prințului de Hohenzollern nu-i păsa ce cred ceilalți despre el. Din fericire m-o trăsnit Dumnezău în scufă și mi-am venit în fire. Îmi pasă! Îmi pasă maxim ce cred celalți despre mine, vreau mereu, fără dar și poate să las cea mai bună impresie, indiferent cui.
Bine, bine! Faină poveste! Da’ eu cum fac să las mereu o impresie bună?
Metode sunt cu duiumu’, doar că trebuie să le alegi bine în funcție de situația în care te afli. Așa că, je o să ”âncerce” să iți dea câteva ponturi despre cum și cănd să ”periezi” oamenii.(a se citi articolul trecut Cum mă reinventez? )

Data trecută, adică articolul trecut am folosit termnul de ”periat oameni”, care are un sens cam peiorativ( am căutat pe Gugăl ăst cuvânt să mă dau mare că-s diștept), dar ideea mea era de complimentare, nu de altceva, așa că dau o țâră cu buretele și încerc să îmi repar gafa de la care am primit un feedback parțial bun.

Cănd zic să complimentezi oamenii, nu mă refer să fii acel gen de persoană care exagerează și te ridică în slăvi de nu te mai poți coborî. NU! NU! NU! O să lași impresia de cea mai lingușitoare entitate, deci nu.
Complimentează oamenii cu ceea ce contează cu adevărat, atunci când simți că într-adevăr are acel ceva ce ție-ți place, cum ar fi o trăsătură fizică, o caracteristică de personalitate, o ”buleandră”, ce vrei tu, da’ numai să îți placă.
Deci, ca să te faci plăcut/ă oferă-le celor din jur complimente veridice, o să le intrii la inimă 100%, n-ai cum să dai greși. A, și nu le fă oamenilor complimente chiar înainte cănd ai nevoie de ceva de la ei. Asta o să te facă să pari egoist/ă și nu dă bine la ”portofoliu”.

Cum să mai căștigi oamenii?
Păi în general oamenii vor:
-sănătate; aici tu n-ai ce să faci, poate să le oferi sfaturi ca s-arăți că-ți pasă.
-perseverență în orice; nu e treaba ta, dar încurajează pe cât de mult poți chiar și cea mai tâmpă idee, nu se știe niciodată.
-mâncare; nu mai dezvolt, iubirea trece prin stomac, faza cu inima e un mit.
-somn; hmmm…și mie mi-ar trebui.
-bani și bunuri materiale; te rog să nu mă contrazici că tu nu vrei bani și chestii, toți vrem, chiar dacă nu recunoaștem; deci dacă vrei să câștigi oameni dă-le bani și ești super.(a fost o tentativă de glumă)
-viață în Rai; serios, după ce se dă ortul popii, lumea vrea să stea relax în pace.
-satisfacere trupească; n-are rost să mă ascund după perdea, e în natura umană să existe asemenea impulsuri și dorințe.
-buna dispoziție a copiilor; aici deja vorbesc despre părinți, orice părinte își dorește ce e mai bine posibil pentru al său copil; nu o să dezvolt subiectul că nu-s pregătit, eu nici de-o mâță nu pot avea grija,deci…
-importanță; dacă dorești să fii ”cel mai iubit dintre pământeni” fă-i pe cei din jur să se simtă importanți; e demonstrat științific că dacă o persoană se simte importantă în cadrul a ceva anume, corpul va elibera în sânge dopamină(hormon al plăcerii) și serotonină(hormonul fericirii), deci fii un terorist/ă și creează bombe hormonale umane.

După toată bolmojeala asta de idei, un lucru trebuie ințeles, așa că de mâine eu (și tu):

VOI APRECIA SINCER ȘI ONEST!

 

5 thoughts on “Cum să mă placă toată lumea?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s